Phantom Thread

Τον υπέροχο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ίσως στον τελευταίο ρόλο του στο σινεμά, αυτόν του σχεδιαστή μόδας Ρέινολντς Γούντκοκ, στο υποψήφιο για έξι Όσκαρ φιλμ Phantom Thread / Αόρατη κλωστή του Πολ Τόμας Άντερσον, απολαμβάνουμε αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον.  Πάρτε μια γεύση Daniel Day Lewis, πριν μπείτε στην σκοτεινή μας αίθουσα…(και κερδίστε προσκλήσεις προβολών).

Αόρατη Κλωστή / Phantom Thread (ΗΠΑ, 2017)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Πολ Τόμας Άντερσον. Με τους: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville. Έγχρωμη, 130΄. Γλώσσα: Αγγλικά.

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ και η αδερφή του, Σίριλ, κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του.

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 17:30, 20:00, 22:30, Τετάρτη 17:30, 22:30


Θέλω να δω τον Daniel Day Lewis να…

…με κρίνει

…βγάζει τα φρύδια του (;)

…μου λέει ότι είμαι όμορφη

…αναρωτιέται γιατί δεν έχω παντρευτεί!

Για όλους αυτούς τους λόγους και παραπάνω που θα δείτε στην ταινία, δίνουμε ραντεβού στο Ολύμπιον την Πέμπτη (που ισχύει και το 1+1) 😉 Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας στο facebook, απαντώντας μας σε σχόλιο με τη δική σας εκδοχή στην φράση “Θέλω να δω τον Daniel Day Lewis να…”

[Οι προσκλήσεις ισχύουν για την περίοδο 12-14.02.2018 και οι νικητές ανακοινώνονται το Σάββατο 09/02/2018]

Thessaloniki International Film Festival