Στη μεγάλη ετήσια γιορτή της λογοτεχνίας και του πολιτισμού, την 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο 13 (σταντ 57) του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες γνώρισαν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ μέσα από μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα, αλλά και εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας.

Στον ίδιο χώρο ήταν επίσης διαθέσιμα όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα (αφίσες, τσάντες, t-shirts, κονκάρδες, κ.ά.) προηγούμενων διοργανώσεων του Φεστιβάλ, αλλά και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, και στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας, διατέθηκαν σε προσφορά οι εκδόσεις του Φεστιβάλ για γαλλόφωνους σκηνοθέτες.

Επιπλέον, το Φεστιβάλ συμμετείχε και στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, η οποία φέτος τιμά τη Γαλλοφωνία, και παρουσίασε δύο γαλλόφωνες ταινίες που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα: το φιλμ Λεωφόρος Corniche Kennedy της Ντομινίκ Καμπρερά, μια νεανική, ριψοκίνδυνη ιστορία με άρωμα Μεσογείου παρμένη από το βιβλίο Corniche Kennedy της Maylis De Kerangal, καθώς και την ταινία Ο γάλλος υπουργός του Μπερτράν Ταβερνιέ, μια διασκεδαστική σάτιρα για το παρασκηνιακό πρόσωπο της εξουσίας βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των Abel Lanzac και Christophe Blain. Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3/5 και την Παρασκευή 4/5 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Thessaloniki International Film Festival