Γιατί ο Πίτερ τολμά

Το Φεστιβάλ υποδέχεται έναν ένας από τους πιο ενδιαφέροντες, ριζοσπαστικούς και ιδιοσυγκρασιακούς σκηνοθέτες της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Ο Βρετανός Πίτερ Στρίκλαντ, με τις ελληνικές ρίζες, ο οποίος θα τιμήσει το φετινό Φεστιβάλ με την παρουσία του, έχει χτίσει ένα φανατικό κοινό που τον ακολουθεί σε όλα τα αλλόκοτα, αντισυμβατικά και περιπετειώδη εγχειρήματά του. Από το queer δράμα δωματίου και τη στιλιζαρισμένη horror πανδαισία, μέχρι τον σκοτεινό ρεαλισμό και το sui generis χιούμορ που φλερτάρει σαρκαστικά με την αβαν-γκαρντ, ο Πίτερ Στρίκλαντ βαδίζει σε μονοπάτια δύσβατα, ανοίκεια και πειραματικά.

Ο κόσμος του Πίτερ Στρίκλαντ αποτελείται από θραύσματα τρόμου και μυστηρίου, καθώς ο ίδιος κόβει βόλτες στους σκοτεινούς διαδρόμους του μυαλού, διαπλέκοντας το όνειρο με την πραγματικότητα. Στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιεί το 63ο ΦΚΘ στον Πίτερ Στρίκλαντ θα προβληθούν πέντε μεγάλου μήκους και έξι μικρού μήκους ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και το τελευταίο του πόνημα, με τίτλο Flux Gourmet, στο οποίο πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Παπαδημητρίου και η Αριάν Λαμπέντ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Thessaloniki International Film Festival