Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Di

Στο Children of the Mist της Χα Λε Τζιεμ, η 13χρονη Di, που ανήκει στη βιετναμέζικη εθνότητα των Χμονγκ, πέφτει θύμα μιας απαρχαιωμένης παράδοσης («Απαγωγή της νύφης») που επιβάλλει σε ανήλικα κορίτσια να παντρευτούν παρά τη θέλησή τους.

Natasha

Η 35χρονη Natasha και το τηλεοπτικό κανάλι που ιδρύει γίνονται η μόνη φωνή αντιπολίτευσης απέναντι στο καθεστώς του Βλάντιμιρ Πούτιν, η μόνη όαση ανεκτικότητας και πλουραλισμού σε μια κοινωνία αυταρχισμού και διακρίσεων: F@ck This Job της Βέρα Κριτσέφσκαγια.

Masih

Στο Be My Voice της Ναχίντ Πέρσον, η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Masih Alinejad, που ζει στις ΗΠΑ, επιστρατεύει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να γίνει η φωνή της εξέγερσης και της ελευθερίας για χιλιάδες γυναίκες του Ιράν, που επαναστατούν ενάντια στην επιβολή του χιτζάμπ.

Jane και Charlotte

Τζέιν Μπίρκιν και Σαρλότ Γκενσμπούρ. Δύο διάσημες γυναίκες μοιράζονται σκέψεις για το πέρασμα του χρόνου, τη φήμη και την τέχνη, εξερευνώντας από την αρχή τον δεσμό μητέρας-κόρης που δεν θα πάψει ποτέ να τις ενώνει: Jane by Charlotte της Σαρλότ Γκενσμπούρ.

Marie-Louise

Στο ντοκιμαντέρ A Woman, η σκηνοθέτις Ζανίν Μέραπφελ αναπλάθει τη μυθιστορηματική  ζωή της μητέρας της. Η Malou, ένα ορφανό κορίτσι από τη Γαλλία, ξεκινά από την περιπλάνηση από τη Βουργουνδία για να καταλήξει στις όχθες του Ρίο ντε λα Πλάτα. Μια ταινία για τη μετανάστευση, τη μνήμη και τη λήθη.

Nelly και Nadine

Η Nelly και η Nadine ερωτεύονται στα χρόνια του ολέθρου, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κρατούν τη φλόγα της αγάπης τους ζωντανή, ακόμη και αν χρειάζεται να κρύβονται μέχρι και από τους δικούς τους ανθρώπους: Nelly & Nadine του Μάρκους Γκέρτεν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Thessaloniki International Film Festival