Η νικήτρια του Βραβείου ENS Louis Lumière μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της!

Η Νεφέλη Σάνη είναι η πρώτη νικήτρια του Βραβείου ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ, που απονέμεται στο πλαίσιο του τμήματος Podcast του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η Νεφέλη επέστρεψε από το Παρίσι, έπειτα από τις έξι εβδομάδες που πέρασε στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière, και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.

«Μια υπέροχη εμπειρία, που σου δίνει την ευκαιρία να συνεργαστείς με καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, εμβαθύνεις στον κόσμο του ηχητικού ντοκιμαντέρ και αποκτάς εξοικείωση με τη χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες αναλάβαμε να ολοκληρώσουμε ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ, περνώντας από όλα τα στάδια (επιτόπια έρευνα, scripting, recording, editing, mixing, mastering). Το Παρίσι είναι μια πανέμορφη πόλη, με αμέτρητα καλλιτεχνικά events, γεγονός που κάνει ακόμη πιο όμορφη την παραμονή. Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη πως πρόκειται για ένα απαιτητικό και εντατικό πρόγραμμα από το οποίο αποκομίζεις πάρα πολλά οφέλη».

Παράλληλα, η υπεύθυνη του προγράμματος Φρεντερίκ Πρεσμάν, σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ και sound artist, μιλά για την παρουσία της Νεφέλης Σάνη με τα πιο θερμά λόγια: «Η παρουσία της Νεφέλης ήταν μεγάλο κέρδος για το πρόγραμμά μας. Το πρότζεκτ που συνδημιούργησε με μια συμμετέχουσα από τη Νότια Κορέα ξεχωρίζει στη φετινή μας παραγωγή, ενώ η ίδια έφερε και ένα πολύ θετικό κλίμα στην ομάδα. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον επόμενο νικητή της υποτροφίας από το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης!».

Thessaloniki International Film Festival